Citytrip Genève

Wie aan Zwitserland denkt, denkt waarschijnlijk aan skiën. Maar het land heeft ook een aantal interessante steden. Genève is bijvoorbeeld ideaal voor een weekendje weg. Krijg je al zin? Reserveer jouw citytrip naar Genève via onze website en profiteer van onze scherpe prijzen.

Vind je vliegtickets naar Genève

Musea in Genève

Wil je tijdens jouw Genève citytrip een museum bezoeken? Dan heb je keuze genoeg. Het MAMCO heeft een mooie collectie moderne kunst en het Patek Philippe Museum vertelt je alles over de uurwerkindustrie. Er is zelfs een museum dat aan het Rode Kruis werd gewijd. Daarnaast is het gebouw van de Verenigde Naties een belangrijke toeristische trekpleister. Tijdens een rondleiding krijg je onder andere de imposante Salle des Assamblées te zien, die plaats biedt aan meer dan 2000 mensen.

Bezienswaardigheden Genève

De promenade aan het Meer van Genève is een echte hotspot. Je kan er lekker eten met zicht op de 140 meter hoge fontein, of rustig winkelen. Nog een aanrader is de Sint-Pieterskathedraal. Het interieur is niet alleen erg mooi, in de toren heb je een mooi uitzicht over de stad. Tenslotte kan je een weekendje Genève makkelijk combineren met een bezoek aan Lausanne, aan de overkant van het meer. Ook hier valt heel wat te zien en te beleven.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: tijdens de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur 25°C. De gemiddelde wintertemperatuur is er 4°C.
  • Tijdsverschil: geen tijdsverschil met België.
  • Munteenheid: de euro
  • Taal: de officiële landstalen zijn Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. In toeristische gebieden spreekt men ook vaak Engels.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Citytrip naar Genève

CheapTickets.be is een interessante prijsvergelijker voor vliegtickets. Bij ons vind je direct een goedkope vlucht. Maar ook hotelkamers, huurauto’s en reisverzekeringen zitten in ons aanbod. Wij hebben dus alles voor een complete citytrip naar Genève. Boek nu en ontdek zelf deze schitterende stad!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice