Vlieg met Us Airways voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over US Airways

US Airways was een van de grotere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en is in 2015 gefuseerd met American Airlines, om onder de laatste naam verder te gaan.

Geschiedenis

US Airways, vroeger ook bekend onder de naam USAir, werd opgericht in 1937 en heette toen All American Aviation. De eerste tien jaren van hun bestaan waren ze een vervoerder van post en poststukken, maar toen ze in 1949 ook activiteiten ontplooiden op de markt voor passagiersvluchten, werd de naam veranderd in All American Airways, om vier jaar later de naam Allegheny Airlines. In de daaropvolgende periode namen ze twee concurrerende maatschappijen over en werden ze een van de grotere spelers op de Amerikaanse markt.

In 1979 veranderde de naam van Allegheny Airlines naar USAir. Na nog een aantal overnames van lokale carriers had USAir inmiddels in Amerika een grote dekkingsgraad en kon expansie richting Europa beginnen. Dit gebeurde in 1990, toen ze de eerste intercontinentale vluchten in hun programma opnamen. In 1997, onder meer na de overname van de maatschappij Trump Shuttle van Donald Trump, veranderden ze hun naam in US Airways. Na nog een grote overname besloot de maatschappij te gaan fuseren met concurrent American Airlines. Deze fusie kwam in 2015 tot stand en sinds die tijd zijn de activiteiten van US Airways overgegaan in die van American Airlines.

Reisklassen bij US Airways

Vliegen met US Airways betekent dus feitelijk vliegen met American Airlines. Bij American Airlines heb je maar liefst keuze uit 8 verschillende opties. Allereerst kan je kiezen voor Basic Economy, de goedkoopste vliegvorm, die eigenlijk alleen beschikbaar is bij binnenlandse vluchten in de Verenigde Staten. Kies je voor Main Cabin, dan krijg je gratis snacks en mag je uit diverse films en games kiezen voor je vermaak. Met Main Cabin Extra geniet je van veel meer beenruimte en mag je eerder in- en uitstappen.

Premium Economy wordt aangeboden op intercontinentale vluchten van meer dan 3000 mijl. Hier geniet je ook van veel ruimte. Wil je veel luxe? Kies dan voor Business voor internationale vluchten tot 3000 mijl of voor First bij vluchten binnen de VS. Het summum van luxe ervaar je met Flagship Business en Flagship First. Meer info vind je op American-Airlines.nl.

AAdvantage

American Airlines heeft een loyaliteitsprogramma met de naam AAdvantage. Je spaart airmiles voor upgrades en gratis vluchten. Wil je meer? Dan kun je ook nog AAdvantage-elitestatus verkrijgen.

US Airways bestemmingen

In totaal zijn er US Airways ofwel American Airlines vluchten naar 203 bestemmingen in Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het merendeel (154 bestemmingen) bevindt zich in het thuisland van deze luchtvaartmaatschappij, de overige 49 bestemmingen zijn verspreid over 31 landen. Met meer dan 3000 vluchten van US Airways per dag, is het noodzakelijk om een uitgebreide vloot achter de hand te houden. In totaal gebruikt het bedrijf 344 toestellen waarvan een groot deel van het merk Airbus zijn. US Airways heeft trouwens de grootste Airbus vloot van alle luchtvaartmaatschappijen.

Inchecken

American Airlines geeft je de mogelijkheid om online in te boeken vanaf 24 uur voor je vertrek. Vlieg je binnen de VS, dan kan het tot 45 minuten voor vertrek. Vlieg je internationaal, dan kan het tot 90 minuten voor vertrek.

Bagage

Alle passagiers hebben recht op één stuk handbagage en één stuk persoonlijke bagage, die onder de stoel voor je moet passen. De American Airlines bagageregels met betrekking tot ruimbagage zijn erg uitgebreid. In principe mag je meerdere stukken ruimbagage meenemen, maar voor een aantal zul je moeten bijbetalen.

Vlieg je intercontinentaal of wil je in de VS genieten van comfortabele binnenlandse vluchten? Boek dan je ticket bij de opvolger van US Airways, American Airlines.

Dividend Miles

Met het Dividend Miles programma kan je bij aankoop van elk US Airways ticket airmiles sparen. Als je lid wil worden van dit programma zijn er twee mogelijkheden: het standaard lidmaatschap of een preferred membership. Als preferred member geniet je van exclusieve voordelen om je reiservaring nog aangenamer te maken. Voor dit lidmaatschap moet je een bepaald aantal airmiles verzamelen door vliegtickets van US Airways of haar partners te kopen.

US Airways app

Vergeet niet om na de aankoop van je US Airways tickets de bijhorende smartphone app te downloaden. Deze applicatie is beschikbaar voor iPhone en Android toestellen en zorgt ervoor dat je snel alle informatie over je vlucht kan terugvinden. Daarnaast kan ze gebruikt worden om je vliegtickets in te checken.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets US Airways

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste US Airways vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten US Airways

Van plan om een vliegreis met US Airways te boeken? Goedkope US Airways vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare US Airways vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! US Airways Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!