Bagageregels van Ryanair

Bagageregels van Ryanair

Hoe zwaar mag je koffer zijn? En mag je eigenlijk wel een accessoire naast je handbagage meenemen? Hier vind je de regels. Kijk voor je vertrek ook even op de website van Ryanair zelf, bagageregels veranderen namelijk regelmatig.

Bij Ryanair kun je in economy class kiezen tussen verschillende soorten tarieven: Regular, Plus, Flexi Plus, Family Plus. Hoeveel bagage je mee mag nemen is afhankelijk van het tarief.

Handbagage Ryanair

Op vluchten van Ryanair is in Economy Class (afhankelijk van het tarief) slechts één persoonlijk item per passagier toegestaan. Dit item bijvoorbeeld een laptoptas of handtas mag niet groter zijn dan dan 40 cm x 20 cm x 25 cm en moet onder de stoel voor je passen. Je grotere handbagage (trolley) kan je wel (tegen betaling) in het bagageruim laten plaatsen. Handbagage mag tot maximaal 10 kilo wegen en niet groter zijn dan 55 cm x 20 cm x 40 cm. Opgelet: dit is kleiner dan de standaardmaat op lijnvluchten. Meet goed en vergeet niet alle handvaten, wieltjes en andere extra's er bij in te rekenen! Bekijk ook ons uitgebreide blog over de handbagage regels van Ryanair.

Ruimbagage Ryanair

Voor ruimbagage moet (afhankelijk van het tarief) bijbetaald worden. Per Ryanair ticket mag je maximaal 3 koffers inchecken tegen betaling.

Als je ruimbagage mee wilt nemen met Ryanair, is het aan te raden om je ruimbagage op voorhand online te boeken, want via het callcenter of op de luchthaven betaal je meer. Let ook goed op dat je het maximaal toegelaten gewicht niet overschrijdt. Ryanair rekent op dit moment € 11 per kilo overgewicht.
* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice