Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

In 't kort
Aanbiedingen
Vluchten Iberia
Inchecken
Bagage
Bestemmingen

Vlieg met Iberia voordelig naar vele bestemmingen

Vliegen met Iberia

Vliegen met Iberia

Altijd handig te weten wat nu precies jouw voordelen zijn wanneer je vliegt met Iberia. Wij zetten voor je op een rij welke reisklassen Iberia aanbiedt en hoe je gebruik kunt maken van nog meer voordeel via Iberia Plus.

Reisklassen

Bij Iberia kun je kiezen uit drie verschillende reisklassen: Economy Class, Business Class en Business Plus Class. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze klassen? We leggen het hier uit:

Economy Class

De standaard voor vliegcomfort ligt hoog bij Iberia. Zo zit je op een comfortabele stoel met genoeg ruimte. Verder kun je je laptop en telefoon gewoon opladen. Op langere vluchten kun je gebruik maken van het entertainmentsysteem, waar je spelletjes op kan spelen, muziek op kan luisteren en waar je de nieuwste films en tv-programma’s op kunt bekijken. Ook kun je je eigen USB aansluiten en zo je eigen media bekijken. Op langere vluchten is ontbijt en/of lunch inbegrepen.

Business Class

In de Business Class geniet je van extra persoonlijke ruimte, een lege stoel naast je indien dit mogelijk is en zijn de snacks en maaltijden inbegrepen. De stoelen zijn verstelbaar tot een volledig, uitklapbaar bed. Verder krijg je voorrang bij het inchecken en aan boord gaan en mag je meer bagage meenemen. Ook krijg je toegang tot één van de VIP Lounges.

Business Plus Class

De Business Plus Class is alleen beschikbaar op de langere vluchten en is het beste wat Iberia te bieden heeft. Naast alle voordelen van de voorgaande reisklassen, kun je je stoel hier ombouwen tot een volledig bed met veel persoonlijke ruimte. Verder beschik je over een uitgebreid entertainmentsysteem en mag je gebruik maken van een PlayStation Portable (PSP). Tot slot hoef je nauwelijks ergens te wachten en kun je gebruik maken van de limousineservice en van de privé VIP kamers op de luchthaven.

Iberia Plus

Het Iberia Plus-spaarprogramma is een gratis frequentflyerprogramma, waarbij je bij elke vlucht van Iberia of één van haar partners automatisch Avios punten spaart. Deze zijn in te wisselen voor allerlei diensten, upgrades en waardebonnen in de online Avios Shop. Avios punten spaar je niet alleen in de lucht, maar ook tijdens het tanken, tijdens het boodschappen doen of wanneer je gebruik maakt van één van de diensten van de partners van Iberia. Er zijn binnen binnen Iberia Plus vier levels: Classic, Silver, Gold en Platinum. De voordelen voor elk niveau zijn als volgt:

Classic Member

Het Classic-niveau is het startniveau voor nieuwe Iberia Plus Members. Naast dat je Avios punten spaart, krijg je voorrang op wachtlijsten op niet-leden. Ook kun je 24 uur per dag gebruik maken van de klantenservice en kun je je Avios punten inruilen voor vliegtickets en/of reisupgrades.

Silver Member

Als Silver Member spaar je automatisch 25% extra Avios punten en mag je inchecken bij de Business Class-balie. Verder mag je met voorrang aan boord gaan en mag je kosteloos een extra stuk bagage meenemen.

Gold Member

Als Gold Member spaar je 50% extra Avios punten en krijg je samen met een medereiziger toegang tot de VIP Lounges, waar je kunt eten, drinken en ontspannen. Verder kun je extra snel inchecken en boarden, dus je zal niet of nauwelijks hoeven te wachten. Ook mag je gratis parkeren, meer bagage meenemen en kan je gegarandeerd vliegen in de reisklasse naar keuze.

Platinum Member

Platinum Members zijn de trouwste leden van Iberia Plus. Naast alle voordelen van de lagere niveau’s spaar je automatisch dubbele Avios punten en krijg je altijd de hoogste prioriteit op de wachtlijst, waardoor je gegarandeerd kunt vliegen op de stoel naar keuze. Verder kun je gebruik maken van de exclusieve limousine-service, krijg je twee gratis upgrades naar de Business Class en kun je eenmalig een Iberia Gold Card weggeven aan iemand naar keuze.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be