Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Portugal

Coimbra

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Coimbra

Vliegtickets Coimbra

Met vliegtickets Coimbra ga je de oude hoofdstad van Portugal bezoeken. Coimbra was in de twaalfde en dertiende eeuw de belangrijkste stad van het land. Veel gebouwen uit die tijd zijn nu nog steeds te bewonderen. Vanaf het moment dat Coimbra op politiek gebied uitgespeeld was, ontwikkelde de stad zich tot een centrum van cultuur en wetenschap. De eerste universiteit van Portugal werd hier bijvoorbeeld al in 1290 gevestigd. Vandaag de dag komen er niet alleen studenten, maar ook veel bezoekers uit de hele wereld om dit prachtige gebouw te bewonderen. Tijdens je vakantie word je ongetwijfeld verrast door de charme en de sfeer van deze bestemming.

Met ongeveer 200.000 inwoners is Coimbra de derde stad in Portugal. Dat komt vooral doordat de Mondego, de rivier waar de stad aan ligt, een belangrijke verbinding vormt met de zee. En al die inwoners en studenten brengen natuurlijk veel gezelligheid met zich mee. In Coimbra is genoeg te zien en te doen om zonder moeite een paar gezellige dagen door te brengen. Vooral het Portugal dos Pequenitos is bijzonder. Hier kun je de architectuur van het land in een notendop bewonderen. Het klooster van Santa Cruz en de Romeinse nederzetting Cominbriga zijn andere aanraders.

Coimbra is minder bekend dan de grotere steden zoals Lissabon en Porto. Toch heeft de stad minstens zoveel te bieden. Ook als het om feesten en evenementen gaat, kun je als bezoeker hier je hart ophalen. Samen met de studenten sluit je het academisch jaar af tijdens Queima das Fitas. Of ga je liever ergens rustig zitten om te genieten van fadomuziek? In Coimbra kan het allemaal!

Wat is er in Coimbra te doen?

Geniet van het typisch Portugese eten en luister naar de melancholische fado die op allerlei plaatsen in Coimbra ten gehore wordt gebracht. Deze stad bruist van het leven en bovendien valt er van alles te ontdekken. Check CheapTickets.be voor vliegtickets Coimbra en ontdek de hoogtepunten.

De Oude Kathedraal en Nieuwe Kathedraal van Coimbra

In Coimbra vind je de enige Romaanse kathedraal van Portugal die nog vrijwel volledig intact is. De Se Velha (oftewel de Oude Kathedraal) stamt uit de twaalfde eeuw. Wat meteen opvalt, is dat de kerk iets weg heeft van een klein kasteel. Binnen is vooral het koor opzienbarend. Hier is geen kooromgang bij, omdat daar geen geld voor was. De Nieuwe Kathedraal (Se Nova) is veel recenter, namelijk uit de zeventiende eeuw. Het gebouw was bedoeld voor de Jezuïeten en herbergt momenteel het bisdom van Coimbra.

Klooster van Santa Cruz

Het klooster van Santa Cruz werd eveneens in de twaalfde eeuw opgericht. Het werd gebouwd in opdracht van de toenmalige koning van Portugal, Afonso Henriques. In de zestiende eeuw werden er nog delen bijgebouwd, namelijk de kapellen en de kloostergang. De details van de architectuur zijn magnifiek en nog vrijwel volledig origineel. Bijzonder is dat de beroemde heilige Santo Antonio op deze plaats heeft gestudeerd.

Praça do Comercio

Het Praça do Comercio is een van de belangrijkste pleinen van de stad. Hier worden de hoogtepunten van de stad meestal georganiseerd en er valt altijd wel wat te beleven. De locals komen hier samen en op de terrassen is het het hele jaar door gezellig. Ook vindt er elke maand een fantastische antiekmarkt plaats die in de wijde omgeving geroemd wordt. Even cultuur snuiven? Bezoek dan de St. Bartholomeus kerk die aan dit plein staat.

Conimbriga

Wil je een mooi bewaarde Romeinse nederzetting zien? Sla dan een bezoekje aan Conimbriga zeker niet over. Archeologen zijn hier druk bezig met opgravingen en de ontdekkingen worden nog steeds uitgebreid. Vooral de stadsmuren zijn bijzonder omdat deze een idee geven van de grootte van de nederzetting. De badhuizen zijn nog heel duidelijk te herkennen en er is ook een schitterende mozaïekvloer uit een Romeinse villa blootgelegd.

Portugal dos Pequenitos park

Een soort Madurodam in Portugal, dat vind je in het Portugal dos Pequenitos park. Het is wel wat groter dan het miniatuurpark in ons eigen land: deze gebouwtjes kun je namelijk ook vanbinnen bekijken. Er rijdt een treintje dat net zo is vormgegeven als de typisch Portugese trams en dankzij de bijzondere en veelal kleurrijke bouwwerken krijg je een indruk van de architectuur van het land. Voor volwassenen en kinderen een echte aanrader!

Topevenementen in Coimbra

Ben jij een fan van de fado en ga je altijd naar een optreden als je in Portugal bent? Coimbra zou je dan wel eens kunnen verrassen met haar eigen versie van deze traditionele vorm van zangkunst.

 • Queima das Fitas (Verbranding van de Vaandels)
  In een studentenstad als Coimbra wordt het einde van het academisch jaar uitgebreid gevierd. Behalve studentenfeesten zijn er een groot aantal traditionele gebruiken. Je ziet studenten die serenades zingen of vaandels verbranden. Ook de optochten met praalwagen en het bal brengen de stad in een feestelijke stemming.

 • Fado van Coimbra
  Als je in Coimbra bent, is het even een kwestie om te informeren waar je een uitvoering van de fado kunt bijwonen. Deze passionele muziek raakt je in het hart. Als je de fado van bijvoorbeeld Lissabon kent, zul je die van Coimbra veel vrolijker vinden. Dat is de invloed van de studenten, zegt men.

 • Queima do Judas (Verbranding van Judas)
  Met Pasen vieren gelovigen dat Jezus is opgestaan uit de dood. Het kwam tot de kruisiging doordat Judas verraad pleegde. Op de zaterdag voor Pasen is het in Coimbra gebruikelijk dat er een pop door de stad wordt gedragen die Judas moet voorstellen. Dit gaat gepaard met veel theater en eindigt uiteindelijk met de verbranding van de pop.

 • Traditionele gerechten uit Coimbra
  Als je wilt weten wat de inwoners van Coimbra echt lekker vinden, moet je de volgende twee gerechten een keer bestellen: chafana of lampreia a moda de Coimbra. Het eerste gerecht is vlees dat heel langzaam is gestoofd in wijn. Lamprei is een zoetwatervis die uitsluitend van aas leeft. Dit is echt iets voor een durfal op culinair gebied. En misschien ben jij dat wel.

Naar Coimbra vanaf

Brussel

Amsterdam

Düsseldorf

Bekijk alle

*laagst recentelijk gevonden tarief op CheapTickets.be, excl. € 25,90 dossierkosten. Meer info

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info
Andere vluchten

Vliegtickets naar Coimbra

Vliegtickets boeken tegen voordelige prijzen naar Coimbra? CheapTickets.be helpt je! Door ons gemakkelijke vergelijkingssysteem boek je gegarandeerd de beste vliegtickets. Door het constant actuele aanbod aan vliegtickets naar Coimbra heb je altijd de laatste prijzen waarvoor je meteen kunt boeken.

Kies je vliegtickets bij CheapTickets.be.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be