Vlieg voordelig naar Bali

Vliegtickets Bali

Bali is een vulkanisch eiland gelegen tussen Java en Lombok en behoort tot de Sunda-eilanden. Het is een thuishaven voor de Hindoeïstische gemeenschap van Indonesië en heeft daardoor een heel ander karakter als de rest van het land. Mede daardoor heeft het eiland al tijden lang een magnetische aantrekkingskracht voor toeristen die hier met volle teugen van kunst, dans en muziek komen genieten.

Ontdek Bali

Het eiland Bali heeft als lokale hoofdstad Denpasar (vroeger Badung genoemd) waar men ook de luchthaven kan vinden. Verlaat je deze hoofdstad, dan kom je terecht in een oase bestaande uit mangrovebossen, tropisch oerwoud en savannes. Rond het eiland bevinden zich prachtige koraalriffen die vooral geliefd zijn bij duikers en snorkelaars. Op het vaste land wemelt het van de tempels tussen de mooie terrasvormige groene rijstvelden die over het gehele eiland te vinden zijn.

Bezienswaardigheden

In het hart van de stad ligt de Jagatnatha tempel, een monument van het moderne hindoeïsme van Bali dat gebouwd werd in 1953. Je ontdekt er een gouden beeld van Ida Batara Sanghyang Widhi, de oppergod van het hindoeïsme. De Moaspahit tempel is de oudste tempel van Bali en dateert uit de 14e eeuw.

Het Negeri Propinsi Bali is de favoriete trekpleister van museumliefhebbers. Hier ontdek je alles over het eiland Bali. Ook het museum Le Mayeur is een bezoek waard tijdens je vliegreis naar Denpasar. Dit is het huis van de Belgische schilder Adrien Jean Le Mayeur de Merpres.

Het grootste nationale park op Bali heet Taman Nasional Bali Barat en is oorspronkelijk opgericht door Nederlanders. Het park ligt ten westen van Bali en is een paradijs voor vogelspotters. De Monkey Forrests in Ubud en Uluwatu zijn een aanrader. De Gunung Agung is met zijn 3.142 meter de hoogste berg van Bali en geschikt voor lange bergwandelingen. De indrukwekkende waterval van Gitgit is ongeveer 50 meter hoog en ligt in de buurt van Singaraja, op ongeveer drie kwartier rijden vanaf Lovina.

Indonesische keuken

De Indonesische keuken is bijzonder lekker en wereldwijd bekend. In Denpasar ontdek je naast de typische Balinese specialiteiten ook talrijke Indonesische en Chinese gerechten. Op een avondmarkt, of Pasar Malam, kan je steeds de typische sfeer opsnuiven en de locale lekkernijen proeven.

Bezoek ook zeker een van de vele markten tijdens je vliegreis naar Siem Reap. Je kan er allerlei lokale producten en souvenirs kopen.

Vliegen naar Bali

Zin om deze bijzondere stad te ontdekken? Bij CheapTickets.be kan je terecht voor de voordeligste vliegtuigtickets naar Denpasar en tal van andere bestemmingen in Indonesië. Vergelijk het aanbod van de maatschappijen, maak een keuze en boek jouw vlucht naar Denpasar meteen via onze site. Goedkope vliegtickets reserveren is nergens eenvoudiger dan op CheapTickets.be!

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur tijdens de zomer bedraagt 30°C. Tijdens onze winter is het er gemiddeld ongeveer 33°C.
  • Tijdsverschil: het is er 6 uur later dan in België.
  • Munteenheid: de Rupiah.
  • Taal: de officiële taal is het Indonesisch. Je kan er met Engels terecht in de toeristische plekken.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.
  • Drinkwater: in Bali is het water niet geschikt om uit de kraan te drinken. Het water is er slecht van kwaliteit en erg bitter. Als je leidingwater drinkt leidt dit waarschijnlijk tot buikkrampen en/of hoofdpijn. Aangeraden wordt dus om alleen water uit flessen te drinken.
  • Telefoneren:: het kengetal voor Bali is +62
  • Elektriciteit:: Het gangbare voltage is 220 Volt, waarbij er met dezelfde stekker en stopcontacten als in België gewerkt wordt. Bij uitzondering kom je 110 Volts-netwerken tegen met afwijkende stopcontacten. In dat geval heb je een reisstekker / adapter nodig en moet je kijken of je apparatuur op 110 Volt aangesloten mag worden. Een stekkerblok meenemen is aan te raden omdat er soms weinig stopcontacten in een (hotel)kamer te vinden zijn.

Boek je vakantie naar Bali

Via CheapTickets.be vind je altijd de voordeligste vliegtuigtickets naar Denpasar. Wij geven jou een overzicht van alle beschikbare tickets van de verschillende airlines die naar deze bestemming vliegen. Maak een keuze en reserveer jouw tickets via onze ticketshop. Ontdek zelf hoe gemakkelijk het is en betaal nooit meer te veel voor een onvergetelijke vakantie!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Denpasar Bali

Voor de interessantste vliegtickets naar Denpasar in Indonesië neem je best even een kijkje op CheapTickets.be! Op onze website vind je steeds de goedkoopste prijzen en de meest recente aanbiedingen voor vluchten naar deze schitterende stad. Je hoeft alleen een keuze te maken tussen en een plaatsje te reserveren. Een vlucht naar Denpasar boeken was nog nooit zo simpel!

Geniet van een voordelige vliegreis naar Denpasar Bali dankzij CheapTickets. Zo blijft er extra budget over voor een toffe uitstap of een leuke souvenir.