Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Driekwart van de vrouwen ergert zich tijdens vriendinnenvakantie

Grootste ergernissen tijdens vriendinnenvakanties: allemaal iets anders en vreemdgaan

Hasselt, 22 september 2014 • Het najaar is een populaire periode om gezellig ‘alleen met vriendinnen’ op vakantie te gaan. Het lijkt allemaal heel erg gezellig, en toch geeft 74 % van de Belgische vrouwen toe zich te ergeren vanwege die vriendinnen. Hun grootste ergernis is ‘dat iedereen iets anders wilt’. In tegenstelling tot de mannen gedragen de vrouwen zich geremder op vakantie. De vrouwen ergeren zich weliswaar meer dan de mannen (66 %) maar ze flirten minder en gaan minder vaak vreemd. Dit blijkt uit een bevraging bij duizend Belgen uitgevoerd door iVox en Maxus in opdracht van online reisagent CheapTickets.be.

Dit jaar neemt bijna 20 % van de ondervraagde Belgen een korte vakantie met vrienden of vriendinnen. Zo’n 10 % boekt zelfs een langere vriendenvakantie. Tijdens deze vakanties zegt 70 % last te hebben van ergernissen. De top-drie van de grootste ergernissen wanneer vriendinnen met elkaar op vakantie gaan:

  1. We willen allemaal iets anders
  2. Vreemdgaan
  3. De andere neemt geen initiatief

Vrouwen flirten minder en gaan minder vaak vreemd

31 % van de mannen flirt soms tijdens een vriendenvakantie, waarvan 7 % altijd tot vaak. 13 % van de mannen zegt vreemd te gaan tijdens een vriendenvakantie. De vrouwen zijn een stuk braver: 17 % flirt soms tijdens een vriendinnenvakantie. Het maakt hierbij niet uit of ze al dan niet getrouwd zijn. Slechts 4 % van de vrouwen gaat vreemd tijdens een vriendinnenvakantie.

Alle remmingen los

Psychologe Belinda Buysse (48) geeft een verklaring voor de ergernissen op vakantie: “Door een aantal dagen samen op te trekken leer je ook elkaars kleine kantjes kennen. Dit kan voor sommigen een ontnuchtering zijn. En het blijft moeilijk om erover te praten.” Over het flirtgedrag vervolgt Belinda: “Op vakantie met vrienden of vriendinnen vallen de remmingen weg. Men legt echt de riem af. De dagelijkse zorgen, de stress vloeien weg. Men zit ook in een andere context, waar de sociale controle minder speelt. Niet voor niets worden zon, zee en seks in één adem genoemd. Men komt als het ware in een wereld terecht waar alles mag, niets moet. De normen zijn losser. En dat merk je aan het flirterige gedrag.”

Vooral de weekends van 5 en 12/09 en 3/10 blijken heel populair voor een vakantie ‘onder vriendinnen’. De bestemmingen die vooral bij de vrouwen in de smaak vallen, zijn (bron: data van de website van CheapTickets.be):

  1. New York
  2. Milaan
  3. Mallorca
  4. Rome

() Het onderzoek is in opdracht Van CheapTickets.be opgezet door Maxus en uitgevoerd door Ivox. Hiervoor is een representatief staal (n = 1000) van de Belgische bevolking bevraagd via een online enquête in de periode 11-20 maart 2014. De samenstelling van de steekproef is gebaseerd op de CIM (o.b.v. leeftijd, taal, geslacht, opleiding).*

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be