Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Sneller op Brussels Airport dankzij snelwegvignet

Driekwart minder gemiste vluchten door Fast Lane

Hasselt, 30 maart 2015 -Vanaf einde 2015 zullen klanten van CheapTickets.be die vanaf Brussels Airport vliegen, gebruik kunnen maken van een speciaal snelwegvignet. Dit zal de reizigers toelaten om gebruik te maken van een speciale rijstrook op de E19(rijrichting Antwerpen-Brussel). De zogenaamde Fast Lane wil het aantal gemiste vluchten omwille van verkeersproblemen reduceren.

De speciale rijstrook is een initiatief van CheapTickets.be en zal in eerste instantie enkel en alleen beschikbaar zijn voor klanten van de online travel agent. Het doel van het pilootproject is om het aantal gemiste vluchten door verkeersproblemen met 75% te reduceren. Als het initiatief succesvol is, wil men het concept ook toepassen op andere invalswegen richting Zaventem, maar ook op de invalswegen naar andere luchthavens zoals Charleroi en Luik.

Slecht begin van de vakantie

Annick van Dyck, Country Manager CheapTickets.be “Zo’n 5% van onze klanten mist wel eens een vliegtuig. Onze klantenservice krijgt hier regelmatig reizigers over aan de lijn. Al te vaak liggen verkeersproblemen hier aan de oorzaak. Deze slechte start van de vakantie brengt heel wat extra stress en kosten met zich mee. Een vlucht missen door verkeersproblemen valt namelijk onder overmacht en is dus niet verzekerd. De Fast Lane moet hier een eind aan maken.”

Werking Fast Lane wegenvignet

Reizigers zullen hun vignet ontvangen na een boeking op CheapTickets.be. Tot 1 januari 2016 is deze service gratis, daarna wordt 7,50 euro aangerekend per vignet. Het vignet moet achter de voorruit geplaatst worden en via een camerasysteem vindt een bijkomende controle via de nummerplaat plaats. Wie de Fast Lane gebruikt zonder toelating, kan rekenen op een boete van 75 euro. De werkzaamheden op de E19 zullen beginnen op 1 april 2015.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be