Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Regionale luchthavens steeds vaker een alternatief

Ruimer aanbod en meer airlines maken regionale luchthavens populair

Hasselt – 5 december 2014 – Het vertrek vanaf regionale luchthavens zoals Eindhoven en Düsseldorf is ten opzichte van 2012 met ruim 50 % gestegen. De Belgische consument boekte in de voorbije jaren ook steeds vaker een vliegticket vanaf het Amsterdamse Schiphol (+ 22 %). Dit blijkt uit de boekingsgegevens van online travel agent CheapTickets.be waarbij het marktaandeel van de luchthavens in 2014 werd vergeleken met het aandeel in 2012. Regionale luchthavens, ook de buitenlandse, lijken zo steeds vaker een overweging als vertrek,- en aankomstluchthaven voor de Belgen. Hoewel Charleroi qua aandeel nog steeds de grootste regionale luchthaven is, is het aandeel met bijna 30 % afgenomen ten gunste van de regionale luchthavens van Eindhoven en Düsseldorf. Ook de overige alternatieve luchthavens als Lille, Paris Charles de Gaulle en Keulen leveren in op hun positie.

Groei in marktaandeel 2012-2014:

 1. Eindhoven ( + 66 %)
 2. Düsseldorf (+ 38 %)
 3. Charleroi (- 28 %)

Volgens Annick Van Dyck, country manager bij CheapTickets.be, is reizen vanaf een regionale luchthaven voor veel mensen een uitkomst. “De belangrijkste reden voor de populariteitsstijging van regionale luchthavens is de toename van het aanbod van de low cost airlines met goedkope vliegtickets, zoals Ryanair en Easyjet. Meer bestemmingen en meer airlines maken de keuzemogelijkheden voor de reiziger groter en aantrekkelijker. Regionale luchthavens bieden vaak meer gemak omdat ze bereikbaarder en rustiger zijn. Hoewel Zaventem Belgiës populairste luchthaven is, heeft het toch het imago van een drukke luchthaven met hoge parkeerkosten en traag inchecken. Zeker wanneer Zaventem op 8 en 15 december wordt lam gelegd ten gevolge van de aangekondigde stakingen, verwachten we een toename in de populariteit van de regionale luchthavens.”

Top drie bestemmingen per regionale luchthaven in 2014:

Charleroi

 1. Boedapest
 2. Rome
 3. Pisa

Eindhoven

 1. Boedapest
 2. Alicante
 3. Faro

Düsseldorf

 1. Berlijn
 2. Sint-Petersburg
 3. Bangkok
Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be