Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Meimaand 2016: 10% meer Belgen op citytrip

Nederlandse luchthavens profiteren van problemen Brussels Airport

**Hasselt, 5 mei 2015 • Reizen in de meimaand raakt steeds meer in trek. Traditioneel is mei al de maand van de citytrips, maar dit jaar groeit het aantal vliegvakanties met bijna 10% ten opzichte van 2015. De Belg zet wel de trend door steeds later zijn vliegticket te boeken. Dit jaar boekte 37% zijn vliegticket in de laatste vier weken voor vertrek. Vorig jaar was dat nog 32%. Door de actuele problemen op Brussels Airport vindt er een verschuiving plaats als het gaat om luchthavens voor vertrek. Uit de boekingsgegevens van online travel agent CheapTickets.be blijkt dat 6% minder Belgen vertrekt vanaf de luchthaven in Brussel. **

De Belg maakt gretig gebruik van de verlengde weekends tijdens de maand mei om op citytrip te vertrekken. Zo is het aantal citytrips deze maand met 9 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. De grootste vakantiedrukte vindt plaats rond het hemelvaartweekend.

Flink meer boekingen vanaf Nederlandse luchthavens

De actuele problemen op Brussels Airport door verscherpte veiligheidscontroles spelen de Nederlandse luchthavens Amsterdam Schiphol en Eindhoven in de kaart. Zo verdubbelde deze maand het aantal boekingen vanaf Schiphol. Eindhoven Airport laat zelfs een verdrievoudiging zien. Dit blijkt uit gegevens van online travel agent CheapTickets.be. Ook Düsseldorf en Charleroi lijken te profiteren van de chaotische situatie op Zaventem.

Volgens Aniek Augustijn, Commercieel Manager van CheapTickets.be, verloor Brussels Airport zes procent marktaandeel ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. “In april was er zelfs een daling van 13,5 procent. Daar is dus een duidelijke link te leggen met de aanslagen op Zaventem.” Sinds de heropening van de luchthaven zijn er lange wachtrijen door strengere veiligheidscontroles. Ondanks een recente versoepeling lijken de problemen vooralsnog niet voorbij. “Het advies is nu om drie uur voor vertrek naar de luchthaven te komen, maar niet te ver daarvoor", zegt Augustijn.

Top vijf bestemmingen meimaand 2016

Wat betreft de keuze van de bestemming, zijn er geen grote verrassingen bij de Belgen. Behalve Berlijn, die kwam vorig jaar niet in de top vijf voor. Vooral de klassieke bestemmingen in Zuid-Europa scoren uitstekend tijdens de meimaand:

  1. Barcelona
  2. Lissabon
  3. Malaga
  4. Rome
  5. Berlijn

Opvallend sterke stijgers

Tegenover vorig jaar is er een opmerkelijk stijgende vraag voor Dublin en Berlijn. New York dat vorig jaar tot de sterkste stijgers behoorde, daalde dit jaar met 33% ten opzichte van 2015.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be