Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Gedrag van mannen en vrouwen op vakantie

31 % van de mannen droomt van avontuurtje op vakantie

Grootste ergernissen tijdens vriendenvakanties: allemaal iets anders en te veel alcohol

Hasselt, 22 september 2014 • Het najaar is een populaire periode om gezellig ‘alleen met vrienden’ op vakantie te gaan. Het lijkt allemaal heel erg gezellig, en toch ergert 66 % van de Belgische mannen zich vanwege die vrienden. Hun grootste ergernis is ‘dat iedereen iets anders wilt’. Ook blijken ze hun remmingen thuis te laten, meer dan de vrouwen. Mannen ergeren zich weliswaar minder dan de vrouwen (74 %) maar ze flirten vaker en gaan vaker vreemd. Dit blijkt uit een bevraging bij duizend Belgen uitgevoerd door iVox en Maxus in opdracht van online reisagent CheapTickets.be.*

Dit jaar neemt bijna 20 % van de ondervraagde Belgen een korte vakantie met vrienden of vriendinnen. Zo’n 10 % boekt zelfs een langere vriendenvakantie. Tijdens deze vakanties zegt 70 % last te hebben van ergernissen. De top-drie van de grootste ergernissen wanneer mannen met vrienden op vakantie gaan:

  1. We willen allemaal iets anders
  2. Te veel alcohol
  3. De andere neemt geen initiatief

Mannen flirten vaker en gaan vaker vreemd

31 % van de mannen flirt soms tijdens een vriendenvakantie, waarvan 7 % altijd tot vaak. 13 % van de mannen zegt vreemd te gaan tijdens een vriendenvakantie. De vrouwen zijn een stuk braver: 17 % flirt soms tijdens een vriendinnenvakantie. Het maakt hierbij niet uit of ze al dan niet getrouwd zijn. 4 % van de vrouwen gaat vreemd tijdens een vriendinnenvakantie, en dat blijkt dan ook een bron van ergernis te zijn.

Alle remmingen los

Psychologe Belinda Buysse (48) geeft een verklaring voor de ergernissen op vakantie: “Door een aantal dagen samen op te trekken leer je ook elkaars kleine kantjes kennen. Dit kan voor sommigen een ontnuchtering zijn. En het blijft moeilijk om erover te praten.” Over het flirtgedrag vervolgt Belinda: “Op vakantie met vrienden of vriendinnen vallen de remmingen weg. Men legt echt de riem af. De dagelijkse zorgen, de stress vloeien weg. Men zit ook in een andere context, waar de sociale controle minder speelt. Niet voor niets worden zon, zee en seks in één adem genoemd. Men komt als het ware in een wereld terecht waar alles mag, niets moet. De normen zijn losser. En dat merk je aan het flirterige gedrag.”

Vooral de weekends van 5 en 12 september en het weekend van 3 oktober blijken heel populair voor een vakantie met vrienden. De bestemmingen die vooral bij de mannen in de smaak vallen, zijn (bron: data van website CheapTickets.be):

  1. Ibiza
  2. München (Oktoberfesten)
  3. Edinburgh

(*) Het onderzoek is in opdracht Van CheapTickets.be opgezet door Maxus en uitgevoerd door Ivox. Hiervoor is een representatief staal (n = 1000) van de Belgische bevolking bevraagd via een online enquête in de periode 11-20 maart 2014. De samenstelling van de steekproef is gebaseerd op de CIM (o.b.v. leeftijd, taal, geslacht, opleiding).

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be