Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Ruim driekwart Belgen bespaart op vliegvakantiebudget

Prijzen vliegtickets in september tot 30 % goedkoper

Hasselt, 10 september 2014 • Met het vliegtuig op vakantie gaan is populair onder de Belgen. Bijna 68 % pakt minimaal een keer per jaar de koffers. Het zoeken naar de beste formule en het boeken zelf nemen daarbij een belangrijke plaats in want ruim driekwart (76 %) van de Belgen zet alles in het werk om te besparen op het vliegvakantiebudget. Dit blijkt uit een bevraging bij duizend Belgen uitgevoerd door iVOX en Maxus in opdracht van online reisagent CheapTickets.be.*

Wij Belgen proberen op verschillende manieren te besparen op het vliegvakantiebudget, meer bepaald door:

  1. de vliegtickets zo goedkoop mogelijk te boeken (37 %)
  2. de vakantiebestemming dichter bij huis te zoeken (15 %)
  3. elke dag zuinig met het budget om te springen (9 %)

Vlamingen bezuinigen minder op hun vliegvakantie

De trend om te bezuinigen is overal voelbaar. Niettemin zegt Vlaanderen tijdens de vliegvakantie over het algemeen minder te bezuinigen dan Wallonië (27 vs. 19 %).

Vroegboeken loont

September is bij uitstek de periode om de goedkoopste vliegtickets te boeken voor het najaar 2014 en het voorjaar 2015. Vroegboeken loont, want de luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan om hun zitjes zo snel als mogelijk gevuld te krijgen. De prijzen, exclusief luchthaventaksen, kunnen tot 30 % lager zijn dan in de rest van het jaar, zo blijkt uit prijsgegevens van CheapTickets.be.

(*) Het onderzoek is in opdracht van CheapTickets.be opgezet door Maxus en uitgevoerd door iVOX. Hiervoor is een representatief staal (n = 1000) van de Belgische bevolking bevraagd via een online enquête in de periode 11-20 maart 2014. De samenstelling van de steekproef is gebaseerd op de CIM (o.b.v. leeftijd, taal, geslacht, opleiding).

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be