Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport (tot 2013 bekend als Düsseldorf International Airport) is de derde grootste luchthaven van Duitsland. Ze ligt ongeveer 7 kilometer van Düsseldorf en ontvangt jaarlijks 21 miljoen passagiers. Dankzij het ruime vluchtaanbod en de vele low-cost airlines is Düsseldorf luchthaven ook een interessante vertrekplaats voor Belgen.

Adres Düsseldorf Airport

Flughafenstraße 120, 40474 Düsseldorf, Germany

Met de trein naar Düsseldorf Airport

Niet ver van Dusseldorf luchthaven ligt het treinstation Düsseldorf Flughafen. Er is dagelijks een rechtstreekse verbinding vanuit Brussel Centraal. Daarnaast zijn er nog andere treinritten beschikbaar met overstap in Keulen.

Vanuit het station kan je de SkyTrain naar de terminal nemen. Deze automatische trein rijdt elke 5 minuten en brengt je in ongeveer 6 minuten naar Dusseldorf luchthaven. De SkyTrain rijdt ook 's nachts en indien er toch een onderbreking is, zijn er pendelbussen die je naar de luchthaven brengen.

Met de auto naar Düsseldorf Airport

Omdat de luchthaven van Düsseldorf niet ver van de Belgische grens ligt, reizen heel wat toeristen met de auto. In je GPS kan je Düsseldorf instellen met als speciale bestemming "Luchthaven". Na de afrit ‘Düsseldorf International’ op de A44, kom je direct op de parking terecht.

Kom je iemand afzetten of ophalen? Bij de aankomsthal is hier geen plaats voor voorzien. Je wordt verzocht naar één van de parkeergarages in de terminal/kort parkeren-zone (=oranje) te rijden.

Parkeren bij Düsseldorf Airport

Parkeertarieven zijn onderverdeeld in drie groepen: Terminal (kort parkeren), Langzeit (voor langere perioden) en Langzeit-Spar (een voordeligere variant van Langzeit).

De meeste parkeerplaatsen liggen op wandelafstand van de vertrek- en aankomsthal. Parkings die wat verder weg liggen, worden via de SkyTrain verbonden met de terminal.

Voorzieningen op Dusseldorf luchthaven

Het wachten tussen vluchten kan erg saai zijn. Maar dat is niet het geval op Düsseldorf luchthaven. Je hebt er verschillende winkels, bars, restaurants, supermarkten en meer. Er is zelfs een apotheek, gebedsruimte en hotel.

Vluchten vanuit Dusseldorf

Vliegtuigtickets vanuit Düsseldorf Airport boeken? Dat doe je op CheapTickets.be! Met behulp van onze zoekmachine vind je direct alle vluchten naar jouw favoriete bestemming. Vul je reisinformatie in en vergelijk jouw beste deals!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice