Je ticket naar zonnebril op en gaan

De populairste fly-drives in Sicilië

Sicilië is een een groot eiland tegen de punt van Italië. Het eiland wordt omringd door drie zeeën: de Tyrrheense zee, de Middellandse zee en de Ionische zee. Omringd door helderblauw water kun je op dit eiland heerlijk van het strand genieten. Lekker met je voetjes in het warme zand! Maar ook de natuur en cultuur op het eiland zijn geweldig om te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende ruïnes van Agrigento of het bruisende Palermo of Catania.

Een fly-drive door Sicilië brengt je langs deze steden, maar ook pittoreske kleine dorpjes, mooie natuur en prachtige uitzichten over de zee. Waar te beginnen? Wij zetten de populairste plekjes voor een route door Sicilië voor je op een rij.

Bijzondere bestemmingen op Sicilië

Als je een auto huurt om een roadtrip te maken door Sicilië kun je steden en plekken ontdekken waar je niet met het vliegtuig kunt komen! Volg bijvoorbeeld een route langs deze bijzondere bestemmingen.

Agrigento

130 kilometer van Palermo ligt Agrigento, een bijzonder stadje aan de zuidwestelijke kust van Sicilië. De stad is een interessante mix van modern en historisch. De Via Atenea is het middelpunt van het historische centrum. Tussen de hoge gebouwen is de sfeer gezellig. Er zijn veel restaurantjes waar je lekker kunt eten en drinken. Maar ook de Valle dei Templi met de overblijfselen van immense atlanten is een grote bezienswaardigheid. Ga maar eens naast de stenen hoofden staan, die zijn groter dan jijzelf!

Cefalù

Volg de mooie landroute door het binnenland van Sicilië terug naar de noordelijke kust. Het heerljike Cefalù heeft uitgestrekte stranden langs de kust en de rand van de stad. ’s Avonds kun je rustig wandelen door de straat Corso Ruggero of met je voeten in het water op de boulevard. Geniet ook van de grote kathedraal waarvan de koepel aan de binnenkant bedekt is met een immens grote mozaïeken afbeelding van Jezus. Dat is zeer indrukwekkend om te zien!

Taormina

De route naar Taormina loopt helemaal langs de kust naar het puntje van Sicilië en Messina en langs de zuidoostelijke kust terug. Deze mooie autoweg biedt je uitzichten over de zee en de kleine dorpjes. Je kunt onderweg heerlijk relaxen. Vervolgens kom je aan in Taormina, een drukke zomerbestemming met veel historische bezienswaardigheden zoals het oude amfitheater. Maar het meest interessant is natuurlijk de nabijgelegen berg Etna.

Syracuse

De laatste stop van deze fly-drive route is Syracuse, ten zuiden van Catania. Syracuse mag niet ontbreken op jouw fly-drive vakantie, omdat deze stad tijdloos en mooi is. Het Teatro Greco moet je zeker zien. Op het grote plein bij de kathedraal van Syracuse kun je lekker mensen kijken en genieten van een drankje op één van de terrassen. Bovendien kun je in Syracuse ook heerlijk naar het strand. Een ideale afsluiter van een mooie autoroute in Sicilië.

Auto huren?

Heel handig, zo'n overzicht met populaire fly-drive bestemmingen in Sicilië, maar je hebt natuurlijk wel een huurauto nodig! En ook die boek je gemakkelijk via CheapTickets.be.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice