Citytrip Porto

Voor een ontspannend weekendje weg moet je in Porto zijn. Deze Portugese stad heeft alles in huis voor een onvergetelijke reis; prachtige gebouwen, pittoreske pleintjes, heerlijke temperaturen, gezellige restaurants en veel meer. Er is voor elk wat wils!

Vind je vliegtickets naar Porto

Vliegen naar Porto

Ontdek het zelf en boek je citytrip naar Porto op CheapTickets.be. Bij ons kan je snel en eenvoudig een goedkope vlucht vinden. Daarnaast bieden we een handig overzicht aan van de beste hotels in de stad. Zo kan je in een handomdraai een volledige reis plannen. Handig, niet?

Laat je verrassen door Porto!

Een citytrip in Porto is misschien geen voor de hand liggende vakantie. Nochtans heeft de stad een aantal belangrijke troeven. De oude binnenstad en de bijhorende haven zijn namelijk een plezier om door te wandelen. Je ontdekt er een aantal prachtige kerken, zoals de Igreja do Carmo en de plaatselijke kathedraal.

Wil je een mooi uitzicht hebben over de stad? Beklim dan de ruim 200 treden van de Torre dos Clérigos - het indrukwekkende panorama is deze inspanning meer dan waard.

Proeven van Porto

Ook op culinair vlak is een Porto citytrip een echte verwennerij. Dankzij de haven is er een overvloed aan verse vis en schaaldieren. De restaurantjes in de buurt van de haven zijn dus dé place to be voor visliefhebbers. Vergeet niet om ook te proeven van de heerlijke Portugese wijnen, waaronder de wereldberoemde portwijn (ook wel ‘port’ of ‘porto’ genoemd).

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde zomertemperatuur is ongeveer 24°C en de wintertemperatuur ongeveer 19°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil.
  • Munteenheid: de Euro.
  • Taal: Portugees.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Boek je citytrip naar Porto!

Het was nog nooit zo eenvoudig om een weekendje Porto te boeken. Dankzij onze zoekmachine vind je in enkele seconden een voordelige vlucht naar deze Portugese stad. Vergelijk de vluchtopties, maak een keuze en boek je tickets online. In onze ticketshop kan je tevens een hotelkamer of een huurwagen reserveren. Hier is dus alles te vinden voor een Porto citytrip!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice