Citytrip Bologna

Bologna wordt aanzien als de culinaire hoofdstad van Italië. Foodies komen hier dus zeker aan hun trekken. Maar ook cultuurliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een ontspannend weekendje weg zullen zich tijdens een citytrip in Bologna geen seconde vervelen.

Vind je vliegtickets naar Bologna

Vliegen naar Bologna

Klinkt dit als muziek in de oren? Boek dan snel een citytrip naar Bologna via CheapTickets.be. Hier vind je gegarandeerd de beste prijzen voor vliegtickets en hotels. Zo kan je op een voordelige manier deze schitterende stad verkennen en blijft er nog voldoende geld over voor een gezellig restaurantbezoek of een leuk souvenir.

Genieten in Bologna

Bologna is een vrij rustige stad. Ze wordt nog niet overspoeld door toeristen, waardoor je op een ontspannen manier kan genieten van de vele bezienswaardigheden. Een absolute aanrader is de San Petronio basiliek, die gekenmerkt wordt door de twee verschillende bouwstijlen. Hier is tevens de oudste zonnewijzer ter wereld te vinden. Breng ook een bezoekje aan het archeologisch museum en ontdek de grote collectie prehistorische vondsten.

De skyline van Bologna wordt getypeerd door twee scheve torens; de Garisenda en de Asinelli. De bouw van de Garisenda werd op 47 meter hoogte stopgezet omdat hij te ver overhelde. De Asinelli werd wel volledig afgewerkt, maar begon nadien weg te zakken.

Shoppen

Hou je van winkelen? Dan is een citytrip naar Bologna het perfecte weekendje weg. In de buurt van de Piazza Maggiore zijn namelijk een heleboel trendy winkels te vinden. Je vindt er niet alleen bekende modeketens maar ook hippe speciaalzaken.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: in de zomer gemiddeld 30°C en in de winter 6°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil.
  • Munteenheid: de Euro.
  • Taal: Italiaans.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Boek ook je vlucht en hotel!

Het is erg makkelijk om een voordelige Bologna citytrip te boeken. Geloof je ons niet? Neem dan snel een kijkje op onze website en ontdek de scherpe prijzen voor vliegtickets en hotels. Zoek je ook een huurwagen? Geen probleem! Je kan zelfs een reis- en annuleringsverzekering afsluiten via CheapTickets.be. Ontdek zelf het uitgebreide aanbod en geniet van een onvergetelijke reis!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice