Vlieg met Tap Portugal voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over TAP

TAP Portugal (ook bekend als TAP Air Portugal of simpelweg TAP) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal. De afkorting TAP staat voor ‘Transportes Aéreos Portugueses’, wat vertaald kan worden als ‘Portugese Luchttransport’. Momenteel is het één van de weinige luchtvaartmaatschappijen die nog volledig in handen is van de staat.

TAP Portugal bestemmingen

De vluchten van TAP Portugal bedienen 80 bestemmingen in 36 landen. Een groot deel van deze bestemmingen vinden we in West-Europa, maar ook reizigers naar Afrika en Amerika hebben veel kans dat ze een geschikte TAP Portugal vlucht kunnen boeken. Met meer dan 2000 TAP vluchten per week, heeft deze maatschappij een goedgevuld vluchtschema. In België maakt TAP Portugal enkel gebruik van Brussels Airport in Zaventem. Reizigers die in het zuiden van ons landje wonen, kunnen eventueel gebruik maken van de Luxembourg Findel Airport.

Veiligheid eerst

Heel wat passagiers hebben last van vliegangst. Maar wie een TAP Portugal vliegticket koopt, kan op beide oren slapen. De luchtvaartmaatschappij werd namelijk in het JACDEC Airliner Safety Report bekroond als veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa. Wereldwijd staat TAP Portugal op de vierde plaats, na Qantas, Finnair en Air New Zealand.

TAP Portugal e-tickets en reisklassen

Wist je dat er enkel elektronische tickets van TAP Portugal bestaan? Hierdoor bespaar je tijd en kan je nooit meer een ticket kwijtraken.

Bij de aankoop van een TAP Portugal vliegticket kan je kiezen uit twee verschillende reisklassen: economy en executive. Bij de economy tickets zijn er vier verschillende formules met een variërende graad van flexibiliteit en comfort. Gratis maaltijden en een krant aan boord is bij elke formule inbegrepen.

Het neusje van de zalm is de executive class. Hierbij krijg je toegang tot de exclusieve lounges op de luchthaven, prioritaire check-in, gratis vluchtwijzigingen enz. Zeker de moeite waard voor mensen die op een zorgeloze en ontspannen manier willen reizen.

Inchecken TAP Portugal

Momenteel biedt deze luchtvaartmaatschappij nog geen mobiele check-in aan. Je zal dus met je TAP Portugal tickets naar de incheckbalie moeten gaan. Op de luchthavens van Porto en Lissabon is er bovendien een self-service check-in automaat.

Bagage

De bagagebeperkingen op TAP Portugal vluchten komen grotendeels overeen met die van andere luchtvaartmaatschappijen. Handbagage mag maximum 55x40x20 cm groot zijn en moet minder dan 8kg wegen (16 kg. in de executive class). Voor ruimbagage geldt er een maximumgewicht van 23 kg. Voor sommige reisklassen kunnen er andere beperkingen gelden. Vergeet dus niet om op voorhand je TAP Portugal ticket en de bijhorende restricties na te kijken.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice