Vlieg met Nordica voordelig naar Tallinn

Vliegtickets Tallinn - voordelig met Nordica

Nordica verzorgt al sinds 2015 makkelijke en snelle verbindingen met Estland. Het mooie - maar nog steeds vrij onbekende Tallinn verdient dus wel een kleine boost, dachten ze! Daarom deze promotie.

Tallinn in't kort

Tallinn biedt een leuke balans aan oude en nieuwe bezienswaardigheden. Het oude historisch centrum van Tallinn is één grote verzameling van gebouwen, straten en pleinen die de moeite waard zijn. De meeste bezienswaardigheden vind je dan ook binnen de stadsmuren van Vanalinn.

Buiten deze muren is er echter een nieuw, modern Tallinn ontstaan waar ook zeker een aantal plekken te vinden zijn die je tot de hotspots van Tallinn mag rekenen. Fun fact: Gent is een partnerstad van Tallinn!

Vanalinn

Het oude historische deel wat onder UNESCO valt wordt aangeduid als Vanalinn. Binnen de oude stadsmuren - waarop nog zo’n 26 torens te vinden zijn - zijn historische bezienswaardigheden te bewonderen waarvan sommige zelfs nog dateren uit de 13de en 14de eeuw. Op het hoger gelegen deel vind je de Domberg en het lager gelegen deel wordt de Benedenstad genoemd. Hier liggen onder andere het Raadhuisplein met het Raadshuis, oude kerken en gezellige straten gevuld met boetiekjes, winkels, terrassen en restaurants.

Alexander Nevski-kathedraal

De Russische-orthodoxe kathedraal Alexander Nevski is een parel van de stad Tallinn. In 1895 startte men met de bouw om vervolgens vijf jaar later te worden ingewijd. Voor sommige Esten staat de kathedraal met zijn vijf koepels symbool voor de onderdrukking in het verleden. Ook van binnen is de kathedraal rijkelijk gedecoreerd.

Stadhuis (Raekoda)

Op het belangrijke Raadhuisplein bevindt zich het stadhuis van de stad Tallinn. Het valt dus ook binnen de stadsmuren van de oude binnenstad. Op het hoogste punt van de toren is hét symbool van de stad te aanschouwen. Hier prijkt namelijk de beeltenis van oude Thomas (Vana Toomas). Over hem gaat een legende dat hij de bewaker van de stad was en de kinderen graag snoep gaf. Ouders vertellen hun kinderen nu dat hij vanaf de toren over de kinderen waakt en dat als ze zich gedragen, ze misschien een snoepje onder hun kussen vinden.

Kumu Kunst Museum (Kumu Kunstimuuseum)

Het Kumu kunst museum is het grootste museum van de Baltische staten. Het behoort zelfs tot de grootste kunstmusea van Noord-Europa. Maar liefst zeven etages, waarvan vijf boven de grond, zijn gevuld met prachtige werken uit binnen- en buitenland. Het gebouw op zich is een knap stukje architectuur. Het museum heeft een inhoud van zeker 25.000m².

De vliegtickets van Nordica worden op CheapTickets.be aangeboden via LOT Polish Air. Wanneer je op zoek gaat naar vluchten zul je dus het logo van LOT zien staan. Deze vluchten worden wel gewoon uitgevoerd door Nordica.

Kleine lettertjes:

  • Boeken: 31 januari 2018
  • Reizen: t.e.m. juni 2018
* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice