Vlieg voordelig naar Almaty

Vliegtickets Almaty

Almaty heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners en ligt in het zuidoosten van Kazachstan. De stad is vooral bekend om haar ijsbaan Medeo en tv-toren Alma-Ata, die maar liefst 371,5 meter hoog is!

Schaatsen in Almaty

Als je zin hebt om te schaatsen, dan ga je naar de beroemde schaatsbaan Medeo. Hier trainde vroeger het Olympisch team van de Sovjet-Unie. De schaatsbaan staat ook bekend om de vele records die hier destijds werden behaald. Internationale wedstrijden worden er niet meer gereden, maar de schaatsbaan staat wel open voor amateurs.

Wil je liever skiën, bezoek dan het Chimbulak Plateau. Je kunt hier niet alleen skiën en snowboarden, maar ook zwemmen, een saunabad nemen of lekker dineren.

Cultuur

In Almaty zijn 2 musea die je bij een bezoek zeker niet mag missen. Alles over de geschiedenis van Kazachstan komt naar voren in het Nationaal Museum. In het Museum van de Muziekinstrumenten kun je een unieke collectie muziekinstrumenten zowel bekijken als beluisteren! Wil je de cultuur nog meer van dichtbij zien, bezoek dan de Zelyony Bazaar. Op deze markt vind je sieraden, kleding, speelgoed en verse producten zoals eieren, vlees en vruchten.

Eén van de interessantste plekken in de stad is het Panfilov park, met daarin de Zankov Kathedraal. De kathedraal werd gebouwd in 1904 en is helemaal van hout gemaakt. Bijzonder is daarnaast dat het één van de weinige gebouwen is, die de aardbeving in 1911 overleefde.

Algemene reisinformatie Kazachstan

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 29°C en in de winter gemiddeld -3°C.
  • Tijdsverschil: in de zomer is het er drie uur later dan in Nederland, in de winter is dat vier uur.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Tenge (KZT).
  • Taal: de officiële taal is het Kazach. Een overgroot deel van de bevolking spreekt (ook) Russisch.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Boek je vliegticket Almaty

CheapTickets.be vergelijkt de prijzen van vluchten naar Almaty en vele andere bestemmingen in de wereld. Op die manier kun je altijd zo voordelig mogelijk naar jouw favoriete bestemming vliegen! Surf naar de site en boek jouw online ticket in een paar eenvoudige stappen. Je kunt direct profiteren van de beste deals en grootste aanbiedingen, want de site wordt constant actueel gehouden!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Almaty

Vliegtickets bespreken tegen scherpe bedragen naar Almaty in Kazachstan? Laat CheapTickets.be jou helpen naar een grandioze vakantiestad. Door ons eenvoudige vergelijkingssysteem heb je geheid de laagst geprijsde vliegtickets waarnaar jij zoekt.

Door het continu actuele aanbod aan vliegtickets naar Almaty heb je altijd de voordeligste prijzen die je simpel kunt reserveren. Jij droomt van een reis naar Almaty in Kazachstan? Bespreek deze vliegtickets voor een voordelige prijs. Geniet van de cultuur en natuur die Almaty te bieden heeft en boek jouw vliegtickets bij CheapTickets.be.

Other flights Kazachstan