Vlieg met Turkish Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Vliegen met Turkish Airlines

Altijd handig te weten wat nu precies jouw voordelen zijn wanneer je vliegt met Turkish Airlines. Wij zetten voor je op een rij welke reisklassen Turkish Airlines aanbiedt en hoe je gebruik kan maken van nog meer voordeel via Miles & Smiles.

Reisklassen

Bij Turkish Airlines kan je kiezen uit drie verschillende reisklassen: Economy Class, Comfort Class en Business Class. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze klassen? Wij hebben het voor je op een rij gezet:

Economy Class
De standaard voor vliegcomfort ligt hoog bij Turkish Airlines, dus ook in de Economy Class. Zo is er minimaal één maaltijd inbegrepen en heeft elke stoel een uitklapbare voetensteun. Mocht je buiten Europa vliegen, dan hoef je je tijdens de vlucht niet te vervelen. Zo is elk internationale toestel van Turkish Airlines uitgerust met een persoonlijk entertainmentsysteem en een telefoon. Hiermee kun je films kijken, spelletjes spelen, radio luisteren en het huidige nieuws volgen.

Comfort Class
Deze klasse bevat, zoals je misschien al raadt, meer comfort. Naast alle standaard voorzieningen die de Economy Class aanbiedt, heb je hier meer beenruimte en een naar achter verschuifbare rugleuning. Verder heb je je eigen leeslamp en stopcontacten om je laptop of telefoon mee op te laden. Tot slot wordt je verwelkomt met een welkomstdrankje en kun je genieten van een opgewaardeerd menu.

Business Class
De Business Class is het beste wat Turkish Airlines te bieden heeft. Hier geniet je van een welkomstdrankje en een luxe maaltijdservice, waarbij hors d’oeuvres en Turkse koffie zijn inbegrepen. De ruime stoelen kunnen als bed dienen door helemaal naar achter te klappen en in de armleuning zit een scherm waarmee je net wat meer privacy kunt creeëren. Verder krijg je voorrang bij het inchecken en aan boord gaan en hoef je door de VIP ingangen niet of nauwelijks te wachten. Ook mag je 10 kilo extra ruimbagage én een extra stuk handbagage meenemen en krijg je toegang tot de CIP Private Lounges die je kunt vinden op verschillende luchthavens in Turkije.

Miles & Smiles

Turkish Airlines kent het Miles & Smiles-spaarprogramma. Lid worden is gratis en bij elke vlucht van Turkish Airlines of één van haar airline partners, spaar je automatisch miles die extra services en voordelen bieden. Ook als je gebruik maakt van aangesloten partnerhotels en autoverhuurbedrijven spaar je miles. Deze miles kun je inwisselen voor allerlei producten en diensten bij één van de vele partners van Star Alliance. Zo kun je je miles inwisselen voor ‘gratis’ Award vliegtickets. Er zijn binnen vier lidmaatschapniveau’s: Classic, Classic Plus, Elite en Elite Plus. De voordelen voor elk niveau zijn als volgt:

Classic-deelnemers
Het Classic-niveau is het startniveau voor nieuwe Miles & Smiles-deelnemers. Je spaart miles door te vliegen met Turkish Airlines of één van haar partners, of door gebruik te maken van aangesloten hotel- en autoverhuur-partners. Deze miles kun je besteden aan producten en diensten in de online Shop & Miles Store.

Classic Plus-deelnemers
Bij het Classic Plus-niveau spaar je ook miles via aangesloten creditcardbetalingen. Verder kan je eventueel extra miles bijkopen. Ook kun je inchecken bij de Business Class-balie, mag je tot 10 kilo extra bagage meenemen én krijg je toegang tot de CIP Private Lounges die je kunt vinden op verschillende luchthavens in Turkije.

Elite-deelnemers
Bij het Elite-niveau geniet je, naast alle voordelen van het Classic Plus-niveau, van extra kortingen bij autoverhuurbedrijven. Verder krijg je voorrang op de wachtlijst en bij het inchecken, mag je tot 20 kilo extra bagage meenemen, spaar je extra veel miles bij een hogere reisklasse en krijg je toegang tot alle exclusieve Star Alliance Lounges in de wereld.

Elite Plus-deelnemers
Het Elite Plus-niveau is het hoogste Miles & Smiles-niveau en alleen voor de trouwste klanten. Naast alle voordelen van de lagere niveau’s krijg je altijd de hoogste prioriteit op de wachtlijst, waardoor je gegarandeerd kan vliegen in de reisklasse naar keuze. Verder profiteer je van speciale prijzen en kortingen bij alle partners, krijgt ook je familie of een medereiziger toegang tot de Private Lounges en kun je tot 25 kilo extra bagage meenemen. Ook krijg je per jaar als Elite Plus-deelnemer twee gratis reisklasse-upgrades op Turkish Airlines vluchten naar keuze. Tot slot wordt je bagage als eerste afgehandeld en mag je als eerste aan boord van het vliegtuig gaan.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice